Η απαραίτητη καινοτομία για την Ελλάδα

Από την ύπαρξή μας ως Ελληνισμός, δεν ήμασταν ποτέ της ποσότητας. Δεν είναι ο φυσικός μας χώρος κι όσοι προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα της ποσότητας απλώς δεν σκέφτονται τις διαστάσεις που έχει μία χώρα σαν την Αμερική, την Κίνα ή την Ρωσία. Γι’ αυτό ο Ελληνισμός ήταν πάντα στον τομέα της ποιότητας, όπου η νοημοσύνη είναι απαραίτητη για να λύσει τεχνικά προβλήματα μ’ έναν πρωτοποριακό τρόπο. Βέβαια μερικοί θα πουν ότι μόλις γίνεται αυτό μετά οι άλλοι αντιγράφουν και έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα. Πρώτον ξεχνούν ότι είναι η αλήθεια, και κατά συνέπεια το ξέρουμε, δεύτερο η μίμηση είναι η έκφραση του θαυμασμού. Επιπλέον ο Ελληνισμός ήταν πάντα της προσφοράς για την Ανθρωπότητα, άρα τόσο το καλύτερο αν άλλοι τον αντιγράφουν. Η ουσία είναι το θέμα της καινοτομίας στον τομέα της ποιότητας γιατί έτσι και μόνο έτσι δημιουργείται η διαφορά που κάνει τη διαφορά. Για τον Ελληνισμό, η καινοτομία είναι φυσιολογική και όχι σπάνια. Γιατί το σπάνιο δεν είναι σπάνιο για το σπάνιο. Μόνο που όταν μιλούμε για καινοτομία δεν αναφερόμαστε στις ευρεσιτεχνίες και τις λεγόμενες πατέντες. Η καινοτομία δεν είναι επίδειξη και μόνο. Είναι ικανή να προκαλέσει μία αλλαγή φάσης και τα πράγματα και η θεώρησή τους να είναι εντελώς διαφορετικά μετά την ύπαρξή τους. Στην καινοτομία το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η νοημοσύνη. Όλα τα άλλα είναι τεχνικά εξαρτήματα. Έτσι όταν βλέπουμε νέους που λένε ότι δεν υπάρχει μέλλον στην πατρίδα μας, είναι απλώς επειδή δεν σκέφτονται, αλλά εξετάζουν τον κόσμο αποκλειστικά μ’ έναν τρόπο κοινωνικό. Ενώ ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει μέλλον, είναι να μην υπάρχει νοημοσύνη. Ακόμα κι αν μελετήσουμε τις επιστημονικές ανακαλύψεις, θα δούμε ότι σχεδόν όλες οφείλονται αποκλειστικά στο θέμα της νοημοσύνης που έχει συνδυάσει τη δυναμική της με τη μνήμη της σκέψης. Ο Ελληνισμός δίχως να το έχουν καταλάβει πολλοί από τους δικούς μας είναι, θέλουμε δεν θέλουμε, μία ζώνη καινοτομίας. Μόνο που αυτή δεν είναι του χώρου αλλά του χρόνου. Έτσι αν το συνειδητοποιήσουμε όλοι τότε η ευρηματικότητα και η πολυμηχανία θα μας φανούν φυσιολογικές στο πλαίσιο αυτό της καινοτομίας. Διότι όταν ένας τόσο μικρός λαός είναι ικανός να προσφέρει διαχρονικά τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα δεν μπορεί να μην είναι καινοτόμος.

Νίκος Λυγερός

Δωρίστε τα μαλλιά σας για τα παιδιά με καρκίνο

Δωρίστε τα μαλλιά σας για τα παιδιά με καρκίνο (φωτό)

 

Μία νέα αξιέπαινη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Αμερική, αρχίζει να κατακτά και την Ελλάδα. Πρόκειται για τη δωρεά μαλλιών σε παιδιά με καρκίνο, από άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να προσφέρουν χαρά και αγάπη κόβοντας τα μαλλιά τους.

Στην Αμερική έχει ιδρυθεί ο οργανισμός  Children with Loss Hair, ενώ στην Ελλάδα η 24χρονη εθελόντρια Μελίνα Κωνσταντινίδη δημιούργησε τη σελίδα στο Facebook «Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις». Ήδη 80 Έλληνες έχουν γίνει δωρητές μαλλιών, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσουν τα δικά τους μαλλάκια τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και λόγω της χημειοθεραπείας έχουν χάσει τα μαλλάκια τους.

10325568 1565629006997368 7801179972583631159 n

Για τη δωρεά μαλλιά, ο οργανισμός Children with Loss Hair προυποθέτει λιγότερα εκατοστά και βαμμένα μαλλιά σε καλή κατάσταση.

10518009 1581396422087293 7807661340712899609 n

Προϋποθέσεις δωρεάς

Για να μπορέσει κάποιος να δωρίσει τα μαλλιά του θα πρέπει:

• Τα μαλλιά να είναι στο φυσικό τους χρώμα (Βαμμένα μαλλιά σε καλή κατάσταση είναι αποδεκτά), δηλαδή όχι καμένα και ταλαιπωρημένα.

• Να έχουν μήκος τουλάχιστον 22 εκατοστά ή μεγαλύτερο.

• Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά.

• Τα μαλλιά πρέπει να σταλούν στεγνά, μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή της δωρεάς στον Οργανισμό θα πρέπει να επισκεφθείτε το Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις ή το childrenwithhairloss.us

10550845 1580542678839334 1668071208618352054 n10526043 1580542695505999 8856425719018268030 n

Διαδικασία κοπής μαλλιών

• Όπως θα δείτε και στα σκίτσα, αρχικά λούζετε και χτενίζετε καλά τα μαλλιά.

• Πιάνετε πολύ καλά την βάση της κοτσίδας που θα δέσετε με ένα λαστιχάκι.

• Όπως είναι λυτά τα μαλλιά σας μετράτε για να σιγουρευτείτε πως είναι τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών 22 εκατοστά.

• Αργότερα μπορείτε είτε να δέσετε τα μαλλιά σας στην άκρη είτε να πλέξετε κοτσίδα.

• Κόβετε τα μαλλιά από την βάση και η διαδικασία κοπής ολοκληρώθηκε.

dorea

dorea2

BB UNC - Alycat PhotographyΠηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/320457-doriste-ta-mallia-sas-gia-ta-paidia-me-karkino-foto

Δημοφιλή άρθρα

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα

Εισάγετε το email σας:

Οι επισκέπτες μας

Νίκος Λυγερός - Ελληνική καινοτομία.