Η απαραίτητη καινοτομία για την Ελλάδα

Από την ύπαρξή μας ως Ελληνισμός, δεν ήμασταν ποτέ της ποσότητας. Δεν είναι ο φυσικός μας χώρος κι όσοι προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα της ποσότητας απλώς δεν σκέφτονται τις διαστάσεις που έχει μία χώρα σαν την Αμερική, την Κίνα ή την Ρωσία. Γι’ αυτό ο Ελληνισμός ήταν πάντα στον τομέα της ποιότητας, όπου η νοημοσύνη είναι απαραίτητη για να λύσει τεχνικά προβλήματα μ’ έναν πρωτοποριακό τρόπο. Βέβαια μερικοί θα πουν ότι μόλις γίνεται αυτό μετά οι άλλοι αντιγράφουν και έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα. Πρώτον ξεχνούν ότι είναι η αλήθεια, και κατά συνέπεια το ξέρουμε, δεύτερο η μίμηση είναι η έκφραση του θαυμασμού. Επιπλέον ο Ελληνισμός ήταν πάντα της προσφοράς για την Ανθρωπότητα, άρα τόσο το καλύτερο αν άλλοι τον αντιγράφουν. Η ουσία είναι το θέμα της καινοτομίας στον τομέα της ποιότητας γιατί έτσι και μόνο έτσι δημιουργείται η διαφορά που κάνει τη διαφορά. Για τον Ελληνισμό, η καινοτομία είναι φυσιολογική και όχι σπάνια. Γιατί το σπάνιο δεν είναι σπάνιο για το σπάνιο. Μόνο που όταν μιλούμε για καινοτομία δεν αναφερόμαστε στις ευρεσιτεχνίες και τις λεγόμενες πατέντες. Η καινοτομία δεν είναι επίδειξη και μόνο. Είναι ικανή να προκαλέσει μία αλλαγή φάσης και τα πράγματα και η θεώρησή τους να είναι εντελώς διαφορετικά μετά την ύπαρξή τους. Στην καινοτομία το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η νοημοσύνη. Όλα τα άλλα είναι τεχνικά εξαρτήματα. Έτσι όταν βλέπουμε νέους που λένε ότι δεν υπάρχει μέλλον στην πατρίδα μας, είναι απλώς επειδή δεν σκέφτονται, αλλά εξετάζουν τον κόσμο αποκλειστικά μ’ έναν τρόπο κοινωνικό. Ενώ ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει μέλλον, είναι να μην υπάρχει νοημοσύνη. Ακόμα κι αν μελετήσουμε τις επιστημονικές ανακαλύψεις, θα δούμε ότι σχεδόν όλες οφείλονται αποκλειστικά στο θέμα της νοημοσύνης που έχει συνδυάσει τη δυναμική της με τη μνήμη της σκέψης. Ο Ελληνισμός δίχως να το έχουν καταλάβει πολλοί από τους δικούς μας είναι, θέλουμε δεν θέλουμε, μία ζώνη καινοτομίας. Μόνο που αυτή δεν είναι του χώρου αλλά του χρόνου. Έτσι αν το συνειδητοποιήσουμε όλοι τότε η ευρηματικότητα και η πολυμηχανία θα μας φανούν φυσιολογικές στο πλαίσιο αυτό της καινοτομίας. Διότι όταν ένας τόσο μικρός λαός είναι ικανός να προσφέρει διαχρονικά τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα δεν μπορεί να μην είναι καινοτόμος.

Νίκος Λυγερός

Υποτροφίες σε φοιτητές για φυσικό αέριο

Το Υπουργείο Ενέργειας παραχώρησε 23 υποτροφίες σε φοιτητές για σπουδές σχετικές με τους υδρογονάνθρακες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης συναντήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2014, με τους 23 φοιτητές που έχουν εξασφαλίσει υποτροφίες από το Υπουργείο για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, για σπουδές σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, οι φοιτητές ενημερώθηκαν τόσο από τον κ. Λακκοτρύπη όσο και από τον Γενικό Διευθυντή δρα Στέλιο Χειμώνα και τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων δρα Στέλιο Νικολαΐδη, για τις προοπτικές που διανοίγονται για νέους στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Ο κ. Λακκοτρύπης κάλεσε τους φοιτητές να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίδεται με τη στήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, να διαπρέψουν στις σπουδές τους και να αποκτήσουν τις εμπειρίες που χρειάζονται για να εργοδοτηθούν και να προσφέρουν στον τόπο μας.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει παραχωρήσει τις 23 υποτροφίες, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιέχονταν σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18 Αυγούστου 2014. Η αξιολόγηση βασίστηκε σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Πηγή: sigmalive.com

Δημοφιλή άρθρα

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα

Εισάγετε το email σας:

Οι επισκέπτες μας

Νίκος Λυγερός - Ελληνική καινοτομία.